Selecteer een pagina

Wanneer je je dak wil renoveren of vernieuwen, heb je natuurlijk ook dakbedekking nodig. Dit is een laag die op je dak wordt gelegd om het dak waterdicht en tochtvrij te maken. Het doel hiervan is om je dak te beschermen tegen alle verschillende weersomstandigheden, maar ook tegen dieren zoals vogels.

 

Wat is dakbedekking EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Dit zijn de grondstoffen waaruit deze dakbedekking bestaat. Het is een synthetisch rubber dat heel eenvoudig is aan te brengen op je dak.

Dit soort dakbedekking bestaat al lange tijd maar pas recent is het terug populair geworden. Een van de redenen zijn de verschillende voordelen die aan deze dakbedekking gekoppeld zijn.

 

Wat zijn de voordelen van EPDM?

 

Een van de belangrijkste voordelen van dakbedekking EPDM is dat het heel eenvoudig in aanbreng is. Het moet daarnaast, in tegenstelling tot andere soorten dakbedekking, niet gebrand worden. Daarnaast kan je met één stuk folie een heel groot oppervlakte bekleden. Een voordeel hiervan is dat je geen naden hebt die ook weer kwetsbaar kunnen zijn voor lekken of scheuren.

 

EPDM heeft een gemiddelde levensduur van een vijftigtal jaar. Dit is vaak dubbel zo lang als andere soorten bedekking. Bovendien is het heel gebruiksvriendelijk. Doordat er geen algen of mossen op de bedekking kunnen groeien, heb je ook bijna geen onderhoud aan het dak. Wanneer je een plat dak hebt, kan het wel zijn dat je af en toe wat bladeren moet oprapen, maar dat is ook het enige punt van onderhoud.

 

Het weer in België kan heel wisselvallig zijn, maar ook daar hoef je je geen zorgen over te maken met de EPDM dakbedekking. Doordat ze een hoge elasticiteit hebben, kan het uitzetten en terug inkrimpen zonder scheuren als gevolg. Ook ozon en uv-straling heeft geen effect op de dakbedekking. Je zit volledig veilig met de duurzame en bovendien ook ecologische EPDM dakbedekking.

 

Een leuk voordeel van EPDM is dat het systeem wortelbestendig is. Indien je dit wil, kan je zonder problemen een groen dak maken met als basis de EPDM. Een groen dak is een dak dat bedekt is met gras of planten. Een van de voordelen van een groen dak is dat het een positieve invloed heeft op het zuurstofgehalte in de omgeving. Daarnaast is het de ideale schuilplek voor vogels tijdens slecht weer. Daarnaast zorgt het ook voor extra geluidsisolatie. Niet enkel hoor je regen minder, ook omgevingsgeluiden worden gedempt. Ideaal als je rustig thuis wil genieten!