Selecteer een pagina

Wat is voor jou het toppunt van gezelligheid? Voor veel mensen is dit genieten van een glaasje wijn of een goed boek met op de achtergrond het gezellige geknetter van het haardvuur. Ze hebben groot gelijk! Er kan echt niets tippen aan de comfortabele warmte van een open haard of kachel! En zeker nu de energieprijzen zo het dak uit swingen, doe je er goed aan om te verwarmen met hout in plaats van met gas of elektriciteit.

Kachel met houtpellets

Het is natuurlijk niet altijd zo vanzelfsprekend om een open haard bij je thuis te installeren en ook ruimte te voorzien om houtblokken te stapelen. Als je dan toch op zoek bent naar een gezellige manier om je huis te verwarmen, is een kachel met houtpellets een goede oplossing. Zo’n kachel neemt minder plaats in dan een open haard en pellets zijn goedkoper en makkelijker te stockeren dan gewoon brandhout.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets worden gemaakt van zaagsel van planken. Dit zaagsel wordt onder hoge druk gedroogd en bij elkaar geperst tot staafjes. Pellets bestaan dus voor 100% uit zuiver hout. Dit garandeert een schone verbranding. Er bestaan witte en bruine houtpellets. Bruine pellets zijn gemaakt van hardere houtsoorten. Witte pellets zijn dan weer vervaardigd met zaagsel van puur naaldhout. De pellets worden verpakt in zakken van 10kg. Deze zakken kan je gemakkelijk thuis stapelen en garanderen je urenlange knusse warmte.

Voordelen van houtpellets

Het grootste voordeel van houtpellets is dat het een erg goedkope manier is om je huis mee te verwarmen. Pellets kosten minder dan fossiele brandstoffen en hebben een hoog rendement. Je hebt er dus weinig van nodig om toch lang van de warmte te kunnen genieten. Verder zijn pelletkorrels heel gebruiksvriendelijk. Je moet je pelletkachel gemiddeld na 10 tot 50 uur terug vullen. In tussentijd heb je er geen omkijken naar. Nog een groot voordeel van houtpellets is dat ze heel weinig afval produceren en weinig plaats innemen.

Waar koop je houtpellets?

Wil je brandhout kopen, dan kan je dit gemakkelijk online doen. Of je nu op zoek bent naar houtblokken, pellets of houtbriketten, wanneer je het online bestelt, wordt het gewoon bij je thuis geleverd! Ga je online brandhout kopen, dan ben je ook zeker van een snelle levering. Enkele dagen nadat jij je bestelling hebt doorgegeven, wordt je hout compact verpakt aan je deur geleverd.